Kirjojen kertomaa...

Pirre - lentävä fillaristi

Peruskoulun viimeistä vuottaan aloittava Birgitta Pirre Köngäs löytää rajuilman kaatamasta koivusta omituisen kellon. Ennen pitkää hän huomaa pystyvänsä lentämään kellon avulla näkymättömänä. Se avaa nuorten elämään aivan uusia mahdollisuuksia.

Kello on tonttuseppien 3000 vuotta sitten takoma voimautin, joka on vain yksi luonnonkansojen voimauttimista. Siitä vapautuu kuitenkin taikasäteilyä, joka ei ole hyväksi ihmisille. Lisäksi se houkuttelee Pahan liittolaisia.

Pirren on tuhottava kello ennen kuin se joutuu vääriin käsiin. Mutta miten, missä ja milloin? Sitä ei edes hänen tonttuvartijansa tiedä.

Pirre joutuu tahtomattaan Pahan ja luonnonkansojen väliin. Paha tarvitsee voimauttimet muuttuakseen Lusiferiksi. Sen vuoksi voimauttimet on tuhottava.

Lehmussalmen pikkukaupunki Keski-Suomessa on Pirren kotikaupunki ja kirjasarjan tapahtumat keskittyvät sinne.

 

Pirre - lentävä fillaristi aloittaa kirjasarjan. 

Painettu kirja

julkaisuvuosi 2017

308 sivua

ISBN 978-951-568-122-5

Books on Demand

 

E-kirja

julkaisuvuosi 2017

ISBN 978-951-568-667-1

Books on Demand

Pirre - syvissä vesissä

Pirre löytää kesälomamatkallaan rannalta erikoisen kauniin simpukankuoren, jossa on helmi. Suomeen palattuaan hänelle selviää, että simpukka helmineen on kaksoisvoimautin. Se antaa hänelle edellisen voimauttimen tavoin erikoisia taitoja.

Voimautin houkuttelee edellisvuotisten kätyreiden lisäksi myös uusia, minkä vuoksi Pirre joutuu ystävineen moniin vaarallisiin tilanteisiin. Luonnonkansojen suojauksen pettäessä myös Jeren isoveli pelastaa heidät useasti.

Lopulta Pirre toivoo vain tietoa voimauttimen tuhoamiseksi. Ehtiikö hän saada sen ajoissa?

 

Kirja on jatkoa kirjasarjan aloittaneelle, Pirre - lentävä fillaristi.

Painettu kirja

Julkaisuvuosi 2017

324 sivua

ISBN 978-951-568-142-3

Books on Demand

 

E-kirja

julkaisuvuosi 2017

ISBN 978-951-568-688-6

Books on Demand

Pirre - metsän kätkemä

Pirre tutustuu kesän lopussa Lehmuspuron kartanon nuorimpaan poikaan. Räiskyvän alun jälkeen tuttavuus tasoittuu ja Kartanon nuorimmaisesta ilmenee lopulta erikoisia asioita.

Samoihin aikoihin Pirre löytää jälleen kaksoisvoimauttimen, joka tuo epämiellyttävät valujat hänen elämäänsä. Jeren isoveli saa lopulta tietää, mitä kummalliset tapahtumat tarkoittavat sekä miten ne liittyvät Pirreen ja hänen ystäviinsä.

Ihmisen toiminnan vahvistama Paha lisää kierroksia. Kätyreiden määrä lisääntyy ja luonnonkansalaisia häviää eikä Pirrekään ole enää turvassa. Taistelu voimauttimista kiihtyy.

Joulu tulee tänäkin vuonna, mutta millainen joulu? 

 

Kirja on sarjan kolmas osa.

Painettu kirja

jukaisuvuosi 2017

344 sivua

ISBN 978-951-568-165-2

Books on Demand

 

E-kirja

julkaisuvuosi 2017

ISBN 978-951-568-719-7

Books on Demand

Pirre - kiven vankina

Pirren kevätlukukausi lukion toisella luokalla alkaa vauhdikkaasti, kun omituiselta joulupukilta saatu sormus yllättää hänet ikävällä tavalla. Onneksi ystävät pelastavat hänet uhkaavasta tilanteesta. Pirre joutuu kuitenkin ennen kesää useisiin epämiellyttäviin ja vaarallisiin tilanteisiin.

Mutta ei niin pahaa, ettei jotain hyvääkin... Pirre rakastuu ensimmäistä kertaa elämässään oikein kunnolla.

Uhkaavat tahot lisääntyvät eikä kaikkiin ihmisiinkään voi enää luottaa. Peikkojen voimautin antaa Pirrelle uskomattomat voimat, mutta ne eivät kuitenkaan takaa hänen turvallisuuttaan.

Juhannuksen yöttömässä yössä alkaa viimeinkin tapahtua...

 

Kirja on sarjan neljäs osa.

 

Painettu kirja

julkaisuvuosi 2017

396 sivua

ISBN 978-951-568-027-3

Books on Demand

 

E-kirja

Julkaisuvuosi 2017

ISBN 978-951-568-761-6

Books on Demand

Pirre - vapauttava valo

Pirre aloittaa abivuotensa hieman epävarmoissa tunnelmissa. Allu on armeijassa, mutta hänen tilalleen asettunut suojelijahaltija loistaa turhan usein poissaolollaan. Haltijoiden voimautin antaa odottaa itseään, mutta tuo ilmestyttyään uusia koettelemuksia Pirren ja hänen ystäviensä arkeen.

Sattumalta Pirren ja Allun haltuun joutuneet sormukset vaikuttavat yllättävästi myös heidän läheistensä elämään. Henkkakaan ei ole toimeton ja lopulta hän sopii Pirren kanssa aiheuttamansa harmit – ei kuitenkaan ilman seurauksia.

Haltijoiden voimautin on voimauttimista viimeinen. Päättyvätkö Pirren koettelemukset tähän vai aiheuttavatko petolliset haltijat lisää harmia?

Lehmussalmen nuoret jatkavat opiskelun, harrastusten sekä riemukkaan yhdessäolon täyttämää elämäänsä. Heidän viimeinen opiskeluvuotensa kotikaupungissa on haikean iloinen, mutta surultakaan ei vältytä.

 

Kirja on sarjan viides osa.

 

Painettu kirja (pehmeäkantinen)

Julkaisuvuosi 2016

568 sivua

ISBN 978-952-339-255-7

Books on Demand

 

E-kirja

Julkaisuvuosi 2016

ISBN 978-952-339-756-9

Books on Demand