Mistä kaikki oikein alkoi?

Lapsena halusin osata lentää. Niinpä hypin lapsuudenkotini pihapiiriin kuuluneen aitan katolta aina, kun se oli mahdollista eli yleensä talvisin, kun lunta oli niin paljon, ettei maahan osuminen sattunut. Kuvittelin usein, miten hyppäisin katolta kesällä sateenvarjo kädessä, mikä vaimentaisi maakosketusta. En kuitenkaan muista, toteutinko ajatusta koskaan.

 

Lentämisen haave säilyi mielessäni aikuisiälle asti, vaikka tiesin sen olevan ihmiselle mahdotonta ilman apuvälinettä. Kuvittelin, miten näppärää olisi singahdella paikasta toiseen pienellä yhden hengen kopterilla – niin kuin Aku Ankka teki jakaessaan postia vuoristossa. Polttoaineen sijasta voimanlähteenä toimisivat polkimet ja jalat eli kyseessä olisi eräänlainen yhden hengen polkukopteri. En kuitenkaan ole kovin tekninen ihminen, joten sellaisen väsääminen ei olisi onnistunut minulta. Isäni, moottoreita ja kaikenlaisia koneita ikänsä korjannut ja kasannut, olisi sen minulle varmaankin tehnyt, mutta hän kuoli ennen kuin ajatus ehti käytännön tasolle. Hän onkin eittämättä esikuva Pirren isälle, joka on hurahtanut moottoreihin ja toimii huoltoinsinöörinä Lehmussalmen kaupungilla.

 

Lentämisen osoittauduttua todellisessa elämässä mahdottomaksi mieleeni tuli ajatus kirjan päähenkilöstä, ennakkoluulottomasta nuoresta tytöstä, joka pystyisi lentämään. Koska en hallitse teknisiä yksityiskohtia niin hyvin, että olisin voinut kirjoittaa uskottavasti teknisin avuin lentävästä pyörästä, päätin turvautua taikavoimiin. Vaihdoin kopterin pyörään, sillä koululainen, joka lentelee kopterilla, on vähintäänkin huomiota herättävä – pyörä on huomattavasti tavallisempi kulkuväline.

 

Lähtökohta kirjalle ja sarjalle oli näin luotu. Ideoidessani sarjan ensimmäistä osaa päätin melko nopeasti, että tarina jatkuu niin, että kaikkien luonnonkansojen voimauttimet tulevat vuorollaan tuhottaviksi. Seikkailua, huumoria ja ripaus romantiikkaa – siinä ovat ainekset Pirre-sarjaan.

 

Toivottavasti viihdyt sarjan parissa - minä olen ainakin nauttinut sen kirjoittamisesta :)